14 Şubat 2017 Salı

WEST WORLD DİZİSİNİN İLK SEZONU BEĞENİLDİ


HBO’nun uzun süredir beklenen yeni dizisi Westworld ilk sezonunda büyük beğeni topladı. Amerika'da İlk sezon ilk bölümü 03.10.2016, son bölümü 05.12.2016 tarihindeyayınlanan dizinin ikinci sezonunun da 2017 yılının ekim ayı içerisinde yayınlanması bekleniyor.
Dizi, aynı isimli 1973 yapımı Michael Crichton imzalı filmden uyarlanmıştır. Yönetmen, bu projesinin yanında Westworld ile benzerlik gösteren Jurassic Park filminin de senaristidir. Zaten bu film ve devam filmleri Michael Crichton’ın aynı adlı kitaplarından uyarlanmıştır.
Dizinin yapımcı kadrosunda Christopher Nolan ile Memento, The Prestige ve Interstellar gibi filmlerin senaryosunu birlikte yazan Jonathan Nolan ve eşi Lisa Joy Nolan bulunuyor. J. Nolan aynı zamanda,  Person of Interest ile yapımcılığa başlamış eşi Lisa Joy ise daha önce Burn Notice ve Pushing Daisies dizileri için birkaç bölümlük senaryolar yazmıştı.
Yapımcı kadrosundaki diğer önemli isimler ise J. J. Abrams ve Bryan Burk. Abrams’ı meşhur yapan yapım tabii ki de Lost. Onun dışında yapımcı veya idari/baş yapımcı olarak da Alias, Alcatraz, Fringe, Almost Human, Revolution, Believe, Roadies, Person of Interest, 11.22.63 gibi diziler ile Mission Impossible, Star Trek ve Star Wars gibi filmlere katkıda bulunmuş. İkili bu yapımların neredeyse hepsinde beraber çalışmış.(22dakika.org)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder